Artyčok se smetanovým dipem

Artyčok je zeleninovou lahůdkou. Recept obsahuje i studenou omáčku.


2.33x
35 min

Postup přípravy

Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, potom artyčoky scedíme.

Během vaření si připravíme omáčku. Sýry necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Artyčok se smetanovým dipem

Zpět na recept