Arménské zapékané vepřové

Slavnostní jídlo ze skvělé arménské kuchyně. Vyzkoušejte!


3.0170x
60 min

Postup přípravy

Pekáček lehce vymažeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Z vepřového masa (kýta, plec) nakrájíme tenké malé medailonky, které klademe těsně vedle sebe na dno pekáče. Vepřové mírně osolíme, opepříme a hustě zasypeme kolečky cibule. Pak na maso nalijeme majonézu a povrch posypeme sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 30 minut. Povrch sýra musí být růžový. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát, pak nakrájíme na čtverce.

Zatím si uvaříme podle návodu rýži. V pánvi rozpustíme máslo a rozinky na něm osmahneme. Rozinky smícháme s uvařenou rýží.

Arménské zapékané vepřové podáváme s rozinkovou rýží. Tato neobvyklá kombinace je velice zajímavá a chutná. Kdo nemá rád hrozinky, může je nahradit kostkami ananasu nebo dušenými jablky či zeleninou.
user-icon

autor bobbina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arménské zapékané vepřové

Zpět na recept