Arabský zeleninový salát

Jiná verze tohoto salátu z arabské kuchyně.


4.722x
20 min

Postup přípravy

Okurku, rajčata a oloupaný citron nakrájíme na plátky, stejně tak česnek a cibuli, okořeníme celou dávkou kořenící směsi a zalijeme olejem. Podle chuti salát osolíme a dobře promícháme, dáme vychladit.

Arabský zeleninový salát podáváme na listu salátu ozdobeném plátkem citronu a snítkou petrželky.

Poznámka: Základem této kořenící směsi je tzv. Fagara (sčchuanský pepř), dále potom sušená máta peprná, chilli, sušený česnek,černý pepř a paprika. Používá se do pokrmů arabské kuchyně.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arabský zeleninový salát

Zpět na recept