Arabiata

Arabiata, tak jak se dělá v sicilské domácnosti.


3.815x
45 min

Ingredience

omáčka

3 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
pepř
15 dkganglická slanina
1 svazečekpetrželová nať
1 plechovkaloupaná rajčata
20 clextra panenský olivový olej
6 kspepperoncino (i sušené)
10 clbílé polosladké víno

na ozdobu

5 dkgmozzarela

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek podélně rozpůlíme. Papričky rozdrolíme, pokud seženeme čerstvé, tak je jemně nakrájíme. Počet papriček je podle chuti, ale arabiata má být ostrá. V hlubší pánvi pokryjeme dno olejem. Přidáme cibuli, česnek, slaninu, rozdrolené papričky, pepř a sůl. Směs smažíme na prudším ohni, až cibule lehce zesklovatí. Poté přilijeme víno a necháme z něj vyvařit větší část vody, směs začne pěnit. Pak přidáme rajčata. V sezoně jsou lepší čerstvá loupaná, ale musí být na naše poměry spíše přezrálá. Rajčata lehce promačkáme a omáčku necháme na mírném ohni zhoustnout. Dusíme asi 20 - 25 minut za občasného míchání. Vyndáme půlený česnek, opravdu je vidět, a přidáme najemno nasekanou petrželovou nať. Podstatně lepší je čerstvá a rozhodně ne kudrnka. Promícháme a necháme chvilku dojít. Arabiatu důkladně promícháme s těstovinami, nejlépe penne, aby se dostala dovnitř, a servírujeme posypané mozzarellou a ozdobené lístky petržele. Jako obvykle u italské kuchyně je důležité suroviny nepodcenit.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Arabiata

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena