Arabiata

Arabiata, tak jak se dělá v sicilské domácnosti.


3.815x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek podélně rozpůlíme. Papričky rozdrolíme, pokud seženeme čerstvé, tak je jemně nakrájíme. Počet papriček je podle chuti, ale arabiata má být ostrá. V hlubší pánvi pokryjeme dno olejem. Přidáme cibuli, česnek, slaninu, rozdrolené papričky, pepř a sůl. Směs smažíme na prudším ohni, až cibule lehce zesklovatí. Poté přilijeme víno a necháme z něj vyvařit větší část vody, směs začne pěnit. Pak přidáme rajčata. V sezoně jsou lepší čerstvá loupaná, ale musí být na naše poměry spíše přezrálá. Rajčata lehce promačkáme a omáčku necháme na mírném ohni zhoustnout. Dusíme asi 20 - 25 minut za občasného míchání. Vyndáme půlený česnek, opravdu je vidět, a přidáme najemno nasekanou petrželovou nať. Podstatně lepší je čerstvá a rozhodně ne kudrnka. Promícháme a necháme chvilku dojít. Arabiatu důkladně promícháme s těstovinami, nejlépe penne, aby se dostala dovnitř, a servírujeme posypané mozzarellou a ozdobené lístky petržele. Jako obvykle u italské kuchyně je důležité suroviny nepodcenit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arabiata

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena