Vaření.czReceptyAnglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie příjemně nasytí. Recept na slaný koláč s mletým masem.


3.73x
45 min

Ingredience

0.5 hrnkumléko
1 kscibule
1 snítkarozmarýn
4-5 ksvelké brambory
500 gmleté maso
1 lžícečerstvá petrželka
120 gmražená kukuřice

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji, aby měla lehce zlatavou barvu. Přidáme mleté maso (vepřové, hovězí, jehněčí) a dál smažíme, dokud nezhnědne a nebude sypké, pak maso osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 25 minut. Podušené maso posypeme rozmarýnem a kukuřicí. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě tak, aby se při napíchnutí na vidličku rozpadly. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo, mléko a sůl. Kaše musí být lehká a krémovitá. Troubu předehřejeme na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso s kukuřicí. Na to dáme bramborovou kaši. Anglický pastýřský koláč zapékáme 30 minut dozlatova. Hotový pastýřský koláč posypeme petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Karolína


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Anglický pastýřský koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena