Vejce rozklepneme a oddělíme si bílky od žloutků. Polovinu cukru, horkou vodu a žloutky vyšleháme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosátou mouku.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a až studené vyklopíme. Z hliníkové fólie uděláme pás široký 8 cm a korpus jím obalíme.
Tvaroh vymícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Želatinu namočíme do studené vody a asi po deseti minutách bobtnání přivedeme téměř k bodu varu. Ještě horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty, důkladně promícháme a rozetřeme na upečený korpus. Dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout.
Ananasem ozdobíme střed dortu a dokola rozložíme ozdobně rozpůlené třešně. Celé přelijeme dortovým želé, připraveným dle návodu a opět dáme ztuhnout do lednice.
Alobal sundáme těsně před podáváním.