Amur se slaninou

Zkuste recept na smaženého amura se slaninou a kořenovou zeleninou.


3.0208x
25 min

Postup přípravy

Amura si naporcujeme na podkovičky, které dobře omyjeme a osušíme. Porce okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky.

Na rozpálený olej vložíme porce amura a opečeme z jedné strany. Při otáčení maso dobře osolíme, podložíme plátky slaniny a zasypeme cibulí a kořenovou zeleninou. Přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut opékat.

Před dokončením pokapeme porce amura se slaninou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou.

Amura se slaninou podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Amur se slaninou

Zpět na recept