Amaretky

Recept na cukroví ze sladkých mandlí.


4.912x
0
Podobné recepty

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Plech vyložíme pečícím papírem.

Elektrickým šlehačem ušleháme na nejvyšším stupni bílky se solí v tuhý sníh. Ručně zlehka do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr a mandle.

Pomocí dvou malých lžiček vytvoříme z těsta malé hrudky amaretky, které dáváme na připravený plech. Amaretky necháme přes noc sušit při pokojové teplotě.

Druhý den amaretky upečeme při 160 - 180 °C. Pečeme je přibližně 13 minut.

Na přípravu náplně si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Šlehačem vymícháme čokoládu s máslem a likérem do pěny. Krémem spojujeme dvě hrudky k sobě.

Hotové amaretky uložíme do krabice a ve vhodnou chvíli podáváme.
user-icon

autor Andy 1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Amaretky

Zpět na recept