Amaretky

Recept na cukroví ze sladkých mandlí.


4.912x
0

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Plech vyložíme pečícím papírem. Elektrickým šlehačem ušleháme na nejvyšším stupni bílky se solí v tuhý sníh. Ručně zlehka do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr a mandle. Pomocí dvou malých lžiček vytvoříme z těsta malé hrudky amaretky, které dáváme na připravený plech. Amaretky necháme přes noc sušit při pokojové teplotě. Druhý den amaretky upečeme při 160 - 180 °C. Pečeme je přibližně 13 minut. Na přípravu náplně si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Šlehačem vymícháme čokoládu s máslem a likérem do pěny. Krémem spojujeme dvě hrudky k sobě. Hotové amaretky uložíme do krabice a ve vhodnou chvíli podáváme.
user-icon

autor Andy 1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Amaretky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena