Alžírské kuře

Recept na pečené kuře, který potěší především ty, kteří mají rádi spojení kuřecího masa a medu.


3.913x
0

Ingredience

4 lžíceolej
2 kscibule
1 kskuře
2 lžícemed

marináda

3 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
0.5 lžíceocet
4 lžícesójová omáčka
2 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle potřeby

voda na podlévání

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu, do které budeme nakládat kousky kuřecího masa. Do misky dáme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mleté papriky, sůl a umícháme marinádu. Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Kuřecí kousky dáme do pekáčku a zalijeme připravenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Poté pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme horním dílem a pečeme asi 30 minut. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Po 30-ti minutách kuře vytáhneme z trouby a posypeme cibulí. Dále pečeme bez horního dílu za občasného podlévání zhruba dalších 30 minut. Nakonec potřeme kuřecí maso medem smíchaným s trochou vody a dopečeme, až bude mít kuře krásnou zlatavou kůrčičku. Kuře podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alžírské kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena