Alpská polévka

Další výborný recept z rakouské monarchie.


4.728x
60 min
3×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pór umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci na rozehřátém másle opečeme všechnu zeleninu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ho do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme sýr, polovinu z něj dáme do hrnce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, kořením a majoránkou. Dovaříme doměkka.

Alpskou polévku rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Alpská polévka

Zpět na recept