Alpská polévka

Další výborný recept z rakouské monarchie.


4.728x
60 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
50 gmáslo
500 gbrambory
1 kscibule
1 kspórek
2 ksmrkev
150 geidam

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletý muškátový oříšek
čerstvá majoránka

podle potřeby

kuřecí vývar

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pór umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém másle opečeme všechnu zeleninu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ho do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme sýr, polovinu z něj dáme do hrnce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, kořením a majoránkou. Dovaříme doměkka. Alpskou polévku rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Alpská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena