Vaření.czReceptyAlčin meruňkový moučník

Alčin meruňkový moučník

Recept na osvěžující moučník.


4.218x
150 min
3×

Ingredience

těsto

10 ksvejce
12 lžicvoda
400 gcukr moučka
400 gpolohrubá mouka

krém

1 ksmáslo
250 mlmléko
200 gkokos
150 gcukr moučka

náplň

1 dlrum
200 gmleté ořechy
1 sklenicekompotované meruňky

poleva

5 dkgkakao
5 dkgčokoláda na vaření
12 dkgztužený tuk
15 dkgmletý cukr

na potření

pikantní marmeláda

Postup přípravy

Dva vyšší plechy vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vejce rozklepneme oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem a 8 lžícemi horké vody do bílé pěny. Pak přidáme 4 lžíce studené vody a zašleháme. Vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme do obou plechů a upečeme. Korpusy necháme vychladnout. Připravíme si krém. Kokos povaříme v mléce a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech do něj zašleháme kokosovou hmotu. Zavařené meruňky rozmixujeme spolu se šťávou. Do hmoty vmícháme rum a rozdrobíme jeden z upečený piškot a ořechy. Hmotu náplň necháme odpočívat. Zatím si připravíme polevu. Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni a přidáme cukr. Základ prohříváme a přidáme kakao a čokoládu na vaření. Dobře promícháme, až se vše spojí. Pak polevu vyjmeme a stále mícháme, až je téměř studená. Druhý piškot potřeme pikantní marmeládou a následně na něj rozprostřeme náplň. Tu potřeme kokosovým krémem, uhladíme a povrch pocákáme čokoládovou polevou. Alčin meruňkový moučník necháme ztuhnout a můžeme krájet a servírovat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Alčin meruňkový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena