Jasmínová rýže je velice podobná rýži basmati, ale má velice lepivou strukturu. Tato voňavá rýže se používá nejčastěji v asijské kuchyni a pěstuje se v Thajsku. Kromě toho, že má žlutohnědou barvu a ovesnou vůni, snižuje hladinu cholesterolu. Jasmínová rýže se pro svou aromatickou vůni používá k přípravě pilafu a salátů. Foto: Nakladatelství Slovart - Ingredience
Získává se naříznutím kůry volně rostoucích javorů. Při následném zahušťování se snižuje obsah vitamínu, ale obsah minerálních látek a stopových prvků zůstává zachován. Je velice sladký a našich obchodech celkem drahý. Proto jej spotřebováváme jen v malém množství. Otevřený sirup skladujeme v chladu. Pokud jej neseženeme, nahrazujeme jej medem. Foto: Nakladatelství Slovart - Ingredience
Jedlé kaštany jsou škrobnatá semena kaštanovníku s nízkým obsahem tuku. Naopak mají vysoký obsah vlákniny. V kuchyni se kaštany používají s oblibou jen pečené. Gurmáni je používají do nádivek. Z kaštanů se vyrábí také pyré, které se přidává do zmrzlin. Foto: Nakladatelství Slovart - Ingredience
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena