Často se nám při práci v kuchyni stává, že řešíme otázku: Z čeho? Kolik? Co se zbylým pečivem? Využijme tedy několik praktických rad k tomu, abychom zbytečně neplýtvali a přitom šetřili čas a rodinný rozpočet.
Abychom zbytečně neplýtvali, naučili lépe v kuchyni hospodařit a nakonec i lépe hospodařit s finančními prostředky, je vhodné využít některých rad a zkušeností, které se nabízí. Naučíme se tak i střídmosti ve spotřebě - ať už vycházíme z rad zdravotníků, kuchařů nebo jen z nutnosti s ohledem na rodinný rozpočet.
Jak tedy s potravinami nakládat? Dnes si povíme o některých z nich:
Chléb vyžaduje sušší prostředí pro skladování. Je vhodné jej zabalit nejprve do čisté lněné utěrky, pak teprve do igelitového nebo mikrotenového sáčku.
Mléko se znehodnocuje světlem a teplem, a proto ho skladujeme v temnu a chladu. Zároveň mléko chráníme před různými pachy, které rychle přejímá (z kysaného zelí nebo uleželého sýra).
Máte zájem dozvědět se o tom, jak nakládat s vejci, s masem, přílohami či zeleninou? O tom si povíme něco příště.
Foto: Profimedia.cz
autor Stáňa
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena