V pondělí 24.září ve 21:30 startuje třetí díl nejnovějšího Ano, šéfe! Zdeněk míří do hotelu s restaurací, do kterého jejich majitel vložil neuvěřitelných 18 milionů!
Šéf si dá v restauraci hotelu Krajka hovězí steak s cibulovou čepicí, ochutná vepřové na mrkvi, pražmu na grilu a kotlík. A taky si objedná svoji oblíbenou testovací omeletu. Játra došla... "Zřejmě je máme propitý," vtipkuje šéf. Kuchaři se "rozumného kolegy Zdeňka nebojí". Ale měli by... Špinavý talíř mu vezme chuť a omeleta "suchá jako prase" je spíš svítek. "Vepřový v mrkvi je sto let za opicema, kuřecí nudličky v kotlíku jsou hitparáda důvtipu a zbytek je na zabití."
Co odhalí "Zdéňova pouliční anketa"? Vamberští tvrdí totéž: hezké prostředí, ale jídlo je obyčejné, nudné, samé kuřecí, polotovary ? není tedy důvod se vracet.
Nikdo neví, co se vaří, co se na to kupuje, kolik se na tom vydělá, kolik se toho prodá. Žijete jak totální ovce, krčíte rameny a chodíte si pro výplatu, spílá nemotivovaným kuchařům po nezvládnutém zátěžovém večeru Zdeněk, který pasivní přístup a výmluvy nesnáší. Proč to v chatě Na Vyhlídce, která patří obchodnímu partnerovi pana Krále, tak žije? Protože hospodu dělá atmosféra a té je tady na rozdávání! Zato v Krajce vládne poněkud sterilní a bezduché prostředí, a když už je jednou plno, tak zavládne chaos.
Ještě před šéfovým návratem dojde k velké změně. Vykrátili jídelní lístek, ale stále to není ono. Pomůže jim to šéf "domazlit"? "Chce to znovu!" trhá šéf inovované menu. "Když je něco blbě udělanýho, tak ani nemá cenu to domazlovat. Zatím tady není nic, co by ve mně vzbudilo aspoň stín podezření, že je to tady lepší než kdekoliv jinde."
Jak to všechno dopadne? Bude ve vamberském hotelu Krajka nálepka nebo ostuda?
Kuchařka s několika recepty Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: iPrima.cz
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena