Vyzkoušejte recept na sváteční sekanou, která potěší nejen vegetariány. Připravit si ji můžete nejen na Nový rok.
Na čočkovou sekanou budeme potřebovat 1,5 hrnku červené čočky, 2 hrnky vody, 1 uzené tofu, 1/2 hrnku jemně mletých ovesných vloček, 1 hrst vlašských ořechů, 1 cibuli, 3 ks mrkve, 1 papriku, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 hrnek rajčatového protlaku, 1 lžíce uzené papriky, 2 lžíce majoránky, sůl a pepř na dochucení. Na pomazání si připravíme 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce omáčky kikkoman a 2 lžíce javorového sirupu.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Recept na čočku na kyselo krok za krokem
Tentokrát náš čeká FOTORECEPT na čočku na kyselo s okurkou a volským okem. Česká klasika, jejíž výhodou je jednoduchost, nečeká nás žádná složitá příprava.
autor Jitka Langeová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena