Zahoďte starosti s ochucováním jídel a vrhněte se do vaření s chutí. Stačí použít jeden z výrobků nové řady ochucovadel MAGGI Vegga. Přidejte během vaření sypkou kořenící směs a zvýrazněte tak chutě Vašich oblíbených jídel. Vyzkoušejte nejnovější Veggu s kuřecí příchutí do jídel s drůbežím masem, a nejen těch. Připravte originální polévky, omáčky, či masové směsi. Plnější a bohatší chuť jídel dodá šmrnc a radost do Vaší kuchyně. Možností je spousta a s Veggou vám bude vždy chutnat!
Doporučená cena ochucovadla MAGGI Vegga: 26,90 Kč
Ingredience
8ks kuřecích paliček
1 cibule
1 menší hlávka kapusty
250g sladké smetany 30%
2 dl vody
Drcený nebo mletý pepř
2 lžičky MAGGI Vegga
Počet porcí 4
Doba přípravy 45min
Očištěné kuřecí paličky posypeme MAGGI Veggou. Hlávku kapusty rozebereme na listy, omyjeme a nakrájíme na nudličky o šířce 1 cm, které krátce spaříme v horké osolené vodě. Nakrájíme si cibulku na velmi tenké měsíčky a promícháme je s kapustou. Takto připravenou zeleninu vložíme do pekáčku. Na vrch položíme kuřecí paličky a pečeme v rozehřáté troubě 20 minut na 180°C.
Mezitím si rozmícháme smetanu s MAGGI Veggou. Po uplynulém čase pekáč z trouby vyjmeme, přilijeme směs do kapusty a zlehka promícháme. Znovu vložíme do trouby a pečeme ještě 15 minut. Paličky můžeme podávat s vařeným bramborem, ale chutnají skvěle i jen s kapustou.
Ingredience
800g vepřové plece (nebo kýty) - může být i prorostlejší
800g cibule
3str. česneku
3dcl vody
1lžíce hořčice
1 protlak
1lžička cukru
4lžíce oleje
Drcený nebo mletý pepř
1lžička MAGGI Vegga klasik
Počet porcí 4
Doba přípravy 80min
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji do hněda. Cibule občas podlijeme naběračkou vody, aby se nám nepřipálila. Mezitím si nakrájíme maso na kostky. Když je cibule dostatečně tmavá, přidáme rajský protlak, zarestujeme a přidáme opepřené kostky masa. Zalijeme vodou, dochutíme MAGGI Vegga a vaříme do změknutí masa, přibližně 50 minut. Nakonec dochutíme rozdrceným česnekem, hořčicí a lehce osladíme. Vaříme ještě 10 minut. Omáčku je možné přihustit nastrouhaným chlebem, či bramborem.
Guláš podáváme s chlebem nebo bramborami.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena