Vaření.czMagazínRecept na zapečenou růžičkovou kapustu krok za krokem

Recept na zapečenou růžičkovou kapustu krok za krokem

Recept na zapečenou růžičkovou kapustu krok za krokem

Stále jste nepřišli na chuť růžičkových kapustiček? Možná jste jen neměli ten správný recept. Připravte si ji s námi v úpravě, která sklidí úspěch i u milovníků masa.

5276×

Recept na růžičkovou kapustu s mandlemi, slaninou a parmazánem

1) Příprava surovin.

Na 4 porce budeme potřebovat 1 kg růžičkové kapusty, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g anglické slaniny, 50 g strouhanky, 50 g parmazánu, 50 g mandlového másla, 30 g plátkových mandlí, 3 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a máslo na vymazání zapékací mísy.

2) Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě.

3) Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem opražíme anglickou slaninu a plátky mandlí.

4) Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut.

5) Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme.

Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.

6) Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy.

7) Strouhanku promícháme s parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky.

Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmazán se strouhankou lehce zezlátl.



8) Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou.

Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.

Zapečená růžičková kapusta a finanční náročnost

Růžičkovou kapustu, anglickou slaninu a mandlové máslo koupíme za 155 Kč. Smetana ke šlehání, parmazán a mandle nás budou stát 45 Kč. Za zbylé suroviny si započítáme 5 Kč. 4 porce zapečené růžičkové kapusty se slaninou, mandlemi a parmazánem tak připravíme za 205 Kč.

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.

Jak

Růžičková kapusta zpestří zimní jídelníček

Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.

Růžičková

user-icon

autor Hanka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena