Z dýně lze připravit řadu chutných pokrmů. Dnes se vrhneme na dýňové rizoto, které není vůbec suché a díky dýni získá i pěknou barvu. FOTORECEPT krok za krokem.
Na dýňové rizoto budeme potřebovat 2 hrnky rýže, 2 menší cibule, 1 svazek jarní cibulky, 1 menší dýni hokaido, 1 menší cuketu, 1 menší pórek, 3 - 4 stroužky česneku, 2 špetky kmínu, 1 - 2 lžičky libečku, 2 lžíce sojové omáčky, hrubou sůl a asi 4 lžíce olivového oleje.
Dýni omyjeme, ostrým nožem opatrně rozpůlíme, vydlabeme semínka a rozkrájíme na menší kostky.
Cibuli (klasickou) oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na části oleje, přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme vodou 1,5 cm nad rýži a podusíme doměkka. Nezpomeneme osolit. Rýže je hotová za 15 - 20 minut.