Dýně je zdravá, snadno dostupná a cenově přijatelná. Byl by hřích toho nevyužít. Tyto dýňové muffiny jsou plné čerstvých bylinek a feta sýru. Nebude překvapením, že nejen skvěle vypadají, ale i chutnají. S naším postupem je zvládne každý.
Na dýňové muffiny budeme potřebovat 350 g dýně hokkaido, 260 g hladké mouky, 180 ml mléka, 2 vejce, 2 velké hrsti špenátových listů, 1 hrst bazalky, 4 snítky tymiánu, 3 lžíce slunečnicových semínek, 100 g ovčího feta sýru, 30 g parmezánu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky hořčice, 1 lžičku soli, 1 kypřící prášek do pečiva. Nezapomeneme na sůl a pepř na ochucení dýně.
Ochucenou dýni pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Pokud nemáme formičky, použijeme vždy po 2 papírových košíčcích. Muffiny posypeme zbylou dýní a feta sýrem. Pečeme 15 - 20 minut na 200 °C. Upečené muffiny necháme vychladnout. Lépe je tak dostaneme z papírových košíčků.
Nejdražší položku tvoří sýry s cenou 52 Kč. Za zbylé ingredience dáme asi 35 Kč. 16 feta dýňových muffinů nás tak bude stát 87 Kč.
Milujete dýňové polévky? Recepty najdete tady
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena