1) Na recept budeme potřebovat 100 g polohrubé mouky, 70 g másla, 50 g mandlové mouky (jemně strouhané mandle) a 70 g třtinového cukru. Na dochucení drobenky se bude hodit také mletá skořice (1 lžička) a sezamová semínka (2 - 3 lžíce).
Nesmíme zapomenout na rebarboru a jablíčka. Všeho dohromady asi 4 hrnky. K dochucení je potřeba trocha citronové šťávy a 2 lžíce třtinového cukru.
2) Rebarboru a jablíčka oloupeme, pomůžeme si ostrým nožem nebo škrabkou. Obojí nakrájíme na menší kostičky.
3) Jablíčka a rebarboru v míse promícháme, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme cukrem. Necháme pár minut odstát.
4) Směsí naplníme připravené zapékací misky.
5) Drobenku vytvoříme pomocí prstů ze změklého másla, cukru, mouky a mandlové mouky. Vznikne nám drobivá směs.
6) Drobenku dochutíme mletou skořicí a sezamovým semínkem.
6) Drobenkou zasypeme rebarboru s jablíčky a směsí nešetříme. Množství uvedených surovin nám vyjde na 4 menší nebo 2 větší zapékací mističky. Můžeme péct i v jedné velké zapékací míse.
7) Rebarborovo-jablečný crumble upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Pečeme podle typu trouby 25 - 35 minut.
8) Rebarborovo-jablečný crumble podáváme ještě teplý přímo ze zapékacích mističek, případně směs vyklopíme na talířek.
Crumble můžeme doplnit zmrzlinou, jogurtem nebo zakysanou smetanou, ale chutná dobře i samotný.