
Milujete chuť rajčat a rádi je připravujete na různé způsoby? Potom vám bude chutnat tato polévka, která je vhodná k zužitkování přezrálých i popraskaných rajčat.
Na rajčatovou polévku budeme potřebovat zhruba 12 rajčat (1400 g), 1 dl olivového oleje, celý pepř, sůl, čerstvé oregano a bazalku.


Máme-li více rajčat, můžeme i ve dvou vrstvách na sobě. V takovém případě použijeme 2 dl olivového oleje.


Z oregana obereme lístky, bazalku vezmeme s celými stonky. Bylinkami nešetříme. My použili zhruba 5 snítek oregana a 8 bazalky.

Po vytažení z trouby odklopíme a necháme trochu vychladnout.

Podle chuti můžeme polévku z pečených rajčat dosolit nebo dosladit cukrem.

Na talíři či v misce dozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.

Rajčata koupíme zhruba za 30 Kč. Bylinky, koření a olivový olej nás vyjde také na 30 Kč. Čtyři porce rajčatové polévky připravíme za pouhých 60 Kč.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena