Recept na linecké cukroví s mandlemi a skořicí krok za krokem

Recept na linecké cukroví s mandlemi a skořicí krok za krokem

Vyzkoušejte recept na skvělé slepované linecké cukroví s mandlemi, skořicí a rybízovým džemem.

12551×

1) Na přípravu lineckého cukroví budeme potřebovat:

450 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla, 3 žloutky, 2-3 lžíce mléka, 50 g jemně mletých mandlí, špetku skořice, špetku citrónové kůry a Rybízový Džem od Hamé.

2) Hladkou mouku prosejeme do větší mísy, přidáme moučkový cukr a rozměklé máslo.

3) Pro lepší chuť přidáme jemně mleté mandle, které nahrazují část mouky narozdíl od běžných receptů.

4) Chuť cukroví zvýrazníme špetkou skořice a citronové kůry.

5) Vejce oddělíme na žloutky a bílky a žloutky přidáme do těsta.

6) Těsto vyválíme do tenké placky o tloušťce asi 0,5 cm, ze kterého následně vykrajujeme různé tvary, které ihned klademe na plech s pečícím papírem.

7) Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.

8) Spodní část cukroví potřeme tenkou vrstvou Rybízového džemu od Hamé a následně přiklopíme vrchní částí a cukroví slepíme dohromady.

9) Cukroví na závěr lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

Šťastné a veselé Vánoce vám přeje

Rybízový džem od Hamé

user-icon

autor Hamé

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena