1) Na přípravu lineckého cukroví budeme potřebovat:
450 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla, 3 žloutky, 2-3 lžíce mléka, 50 g jemně mletých mandlí, špetku skořice, špetku citrónové kůry a Rybízový Džem od Hamé.
2) Hladkou mouku prosejeme do větší mísy, přidáme moučkový cukr a rozměklé máslo.
3) Pro lepší chuť přidáme jemně mleté mandle, které nahrazují část mouky narozdíl od běžných receptů.
4) Chuť cukroví zvýrazníme špetkou skořice a citronové kůry.
5) Vejce oddělíme na žloutky a bílky a žloutky přidáme do těsta.
6) Těsto vyválíme do tenké placky o tloušťce asi 0,5 cm, ze kterého následně vykrajujeme různé tvary, které ihned klademe na plech s pečícím papírem.
7) Linecké cukroví pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.
8) Spodní část cukroví potřeme tenkou vrstvou Rybízového džemu od Hamé a následně přiklopíme vrchní částí a cukroví slepíme dohromady.
9) Cukroví na závěr lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Šťastné a veselé Vánoce vám přeje
Rybízový džem od Hamé