Několik rad pro začínající kuchařky

Několik rad pro začínající kuchařky

Běžíte z práce, ruce plné tašek a v očích hrůzu, že budete večeřet až v devět! Tak to určitě znáte všechny. Ale jistě musí existovat fígl, díky kterému stihnete všechno včas a ještě vám vaše zlatíčka budou pochvalovat, jakou mňamku jste dnes uvařila. Takže tady je pár drobných rad, jak toho docílit.

15242×
  • Je dobré si hned ze začátku promyslet co budeme vařit. Všechny kroky vašeho vaření by na sebe měly navazovat. Vyšetříte spoustu času, protože zatím co dáte péci maso, stihnete klidně něco pro sebe a jste si jistá, že brambory budou také včas.
  • Někdy se stane, že jste prostě nic nestihla. Nic se neděje, protože existuje mnoho druhů mražených potravin a polotovarů a většinou nikdo nic nepozná.
  • Rybí výrobky nemusíte nechávat rozmrazovat úplně. Nejlepší je, když je necháte jen povolit, lépe se s nimi potom pracuje.
  • Vaření vám zaručeně urychlí, když si připravíte horkou vodu v konvici. Hodí se na podlévání a ředění.
  • Těstoviny a rýži není třeba vařit až úplně doměkka, protože vám v teple dojdou. Tím si ušetříte nejen čas, kdy můžete např. prostřít stůl, ale také spoustu energie.
  • Když si ve chvíli volna namrazíte některé potraviny ( zeleninu, ovoce, bylinky ), stačí jen potřebné vyndat a další chvíle k dobru je vaše!
  • Saláty však připravujte až nakonec, aby byly čerstvé a šťavnaté.
To je takový začátek, ale na ty ostatní triky a zlepšováky si přijdete sami. Jde jen o cvik a trošku šikovnosti a proto vám přeji hodně štěstí!
user-icon

autor Vilienka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena