Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

Jak do jídelníčku zařadit více luštěnin? Máme pro vás skvělý tip a bezva recept! Luštěninové těstoviny Légumio v jednoduché úpravě s cuketou zvládnete hravě jen za pár minut.

8682×

1. Příprava surovin. 

Na 4 porce budeme potřebovat: 4 porce těstovin Rigatoni z hrachu a cukety řady Légumio (cca 80 - 100 g na porci), 2 mladé cukety, 2 stroužky česneku, 2 - 3 lžíce kvalitního olivového oleje, 140 g parmazánu, sůl, čerstvě mletý barevný pepř a pro pikatní úpravu chilli vločky.


2. Cukety dobře omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubší nudličky. Cuketu prosolíme asi půl lžičkou soli a necháme povolit. Přebytečnou vodu poté vymačkáme. 

3. Rigatoni vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut, až jsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. 

4. Rigatoni zalijeme olivovým olejem, jemně osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, vymačkanou cuketu a dobře promícháme. Pokud volíme pikantnější variantu, přidáme ještě špetku chilli vloček nebo mletého chilli. 



5. Máme hotovo, můžeme servírovat. Rigatoni s cuketou rozdělíme na porce, posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a dozdobíme bylinkami. My použili čerstvé oregano a chilli papričku. Dobrou chuť!



Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    


Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena