1. Příprava surovin.
Na 4 porce budeme potřebovat: 4 porce těstovin Rigatoni z hrachu a cukety řady Légumio (cca 80 - 100 g na porci), 2 mladé cukety, 2 stroužky česneku, 2 - 3 lžíce kvalitního olivového oleje, 140 g parmazánu, sůl, čerstvě mletý barevný pepř a pro pikatní úpravu chilli vločky.
2. Cukety dobře omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubší nudličky. Cuketu prosolíme asi půl lžičkou soli a necháme povolit. Přebytečnou vodu poté vymačkáme.
3. Rigatoni vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut, až jsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
4. Rigatoni zalijeme olivovým olejem, jemně osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, vymačkanou cuketu a dobře promícháme. Pokud volíme pikantnější variantu, přidáme ještě špetku chilli vloček nebo mletého chilli.
5. Máme hotovo, můžeme servírovat. Rigatoni s cuketou rozdělíme na porce, posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a dozdobíme bylinkami. My použili čerstvé oregano a chilli papričku. Dobrou chuť!
Recept vznikl ve spolupráci s