Kuchařská pohotovost přijíždí

Kuchařská pohotovost přijíždí

Každou sobotu dopoledne nabízí Česká televize pořad Kuchařská pohotovost. Vdáváte dceru, promuje vám syn, přijedou známí z Japonska a nevíte si rady se sestavením menu?

9191×

Stačí jenom zvednout telefon a vytočit to správné číslo. Záchrana v podobě kuchařského pohotovostního týmu přijede, poradí, uvaří i upeče, samozřejmě s vaší pomocí. Jsou tři, každý sám osobně je originál s vlastní specializací.

Šéfkuchař (šéflékař) pohotovosti - Jiří Král

Jiří se narodil roku 1972 v Šestajovicích na předměstí Prahy. Oba jeho rodiče i teta pracovali v pohostinství, a tak Jirka měl už od malička cíl - stát se kuchařem. Dnes je z něj šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě Praha. V roce 1996 byl zvolen „Kuchařem roku“, vařil pro významné státníky i celebrity. Jiří je hodný svého příjmení, je kuchařem tělem i duší a jeho velkým koníčkem jsou motorky.

V týmu Kuchařské pohotovosti zastává funkci šéfkuchaře, který si umí poradit v každé situaci a vykouzlit hlavní chod z jakýchkoliv jedlých surovin. S šéfkuchařem Jiřím Králem se můžete setkat při absolvování jeho kurzů:

  • Francouzská klasika jednoduše
  • Česká tradice šéfkuchaře Jiřího Krále

Šéfcukrář (šéfzdravotník) pohotovosti - Vladimír Krofta

Vladimír se narodil roku 1968 v Praze. Mezi jeho přímými předky je i cukrářský odborník z dob I. republiky a působící v hotelu Šroubek - Evropa v Praze na Václavském náměstí. Vladimír pracuje jako šéfcukrář hotelu Corinthia towers v Praze. V roce 1990 stane na stupni vítězů v soutěži "Cukrář roku - Braun cup", o rok později je stříbrný a následují rok opět kraluje. Již od dětství se věnoval vyřezávání modelů všeho druhu, dnes mezi jeho záliby ještě patří myslivectví a rybářství.

V týmu pracuje jako šéfcukrář a má na starosti sladkou tečku každé hostiny. Ke každé příležitosti dokáže vykouzlit dort, moučník či dezert.

Spolu s bratrem Tomášem se podílel na sepsání knihy Tajemství dezertů Carte d'Or.

Specialistka studené kuchyně (sestřička pohotovosti) - Martina Nemčeková

Sestřičky jsou takové dobré víly, které musí umět pomáhat. A taková je i Martina, nejmladší členka týmu se specializuje na studenou kuchyni. Miluje klasické české předkrmy, které ovšem připravuje i dosti netradičně. Svou kreativitu uplatňuje i v asijské kuchyni, kde zejména při výrobě sushi si může "vyhrát". Martina pracuje jako šéf směny studené kuchyně v Obecním domě v Praze.

Zdroj a foto: Kuchařská pohotovost
user-icon

autor Vilienka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena