Dnes si připravíme skvělou rajčatovou galetku v křehké parmezánové krustě. Postup je velmi jednoduchý a výsledkem oslníte nejednu návštěvu.
Na těsto si připravíme 250 g špaldové mouky, 90 g parmezánu (můžeme použít i alternativu), 100 g másla, půl lžičky soli, 1 žloutek a 10 lžic studené vody.
Na náplň budeme potřebovat 100 g smetanového termizovaného sýra, 1 lžíce pesta (např. z medvědího česneku), 1 hrst špenátových listů, 1 misku rajčat (nejlépe červených i žlutých) a vajíčko na potření okrajů.
Na ozdobu pak budeme potřebovat lístky rukoly či bazalky a mozzarellu.
Přidáme nastrouhaný parmezán, žloutek a studenou vodu a vytvoříme nelepivé těsto.
Dáme do lednice nejméně na hodinu odpočinout, nejlépe však do druhého dne.
Hlídáme barvu, kdyby byla galetka příliš opečena dohněda, mohl by začít hořknout parmezán.
Za ingredience na těsto zaplatíme cca 85 Kč. Za náplň i s ozdobením si započítáme 70 Kč. Celá galetka, tedy 8 porcí, nás vyjde zhruba na 155 Kč (podle vybraných surovin).
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena