1) Příprava surovin.
2) Nejprve si připravíme dýňové pyré. ½ dýně hokaido si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do změknutí. Poté slijeme vodu a rozmixujeme.
3) V míse smícháme všechny suché ingredience (mouku, cukr, kypřící prášek, skořici, vlašské ořechy a špetku soli). Poté přidáme olej, mléko, dýňové pyré a vše promícháme. Takto připravené těsto si nalijeme do formy na dort. Použila jsem formu o průměru 20 cm. A pečeme na 180 °C cca 50-60 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli. Po upečení necháme korpus vychladnout.
4) Nyní si připravíme dýňový krém. Nejprve uvaříme hustý pudink ze dvou vanilkových prášků a 700 ml rostlinného mléka.
500 ml rostlinného mléka nalijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce třtinového cukru, promícháme a přivedeme k varu. Do zbylých 200 ml mléka zašleháme dva pudinkové prášky a za stálého míchání směs nalijeme do horkého mléka. Stále mícháme, dokud nemáme hustý pudink.
Uvařený pudink necháme úplně vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme 200 g másla a 4 lžíce dýňového pyré. Připravený krém dáme ztuhnout do lednice.
5) Hotový korpus rozřízneme na dvě poloviny a namažeme spodní vrstvu rybízovou marmeládou a dýňovým krémem.
Přiklopíme na sebe obě poloviny a celý korpus pomažeme dýňovým krémem.
Dort si dáme na chvilku do lednice a mezitím si na vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření. Korpus přelijeme horkou čokoládou a můžeme ještě ozdobit vlašskými ořechy nebo čímkoliv nás napadne.
Chcete si vyřezat dýni na Halloween? Poradíme vám, jak na to
Halloweenské prsty
(doba přípravy 45 min )
Halloweenské muffiny
(doba přípravy 1 hod )