Dnes doplníme kuchařku s fotorecepty o malé ovocné placičky - tzv. marokánky. Jsou jednoduché, chuťově výborné a zdravější než jiné druhy vánočního cukroví.
Jak z názvu vyplývá, marokánky mají svůj původ v arabských zemích. Již léta se tyto ovocno-oříškové placičky s oblibou pečou i u nás a dopřáváme si je (nejen) na Vánoce. Během celého roku jsou pak marokánky běžně k dostání v prodejnách se zdravou výživou.
Použijeme libovolné ovoce i oříšky. U nás v receptu přišly na řadu sušené meruňky, sušené švestky, brusinky, rozinky, loupané mandle a lískové oříšky. Dále jsme k dochucení použili kandovanou pomerančovou kůru (2 lžičky).
Po vyndání z trouby budou marokánky měkké, po vychladnutí ztvrdnou.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.