Masopust je odpradávna svátkem jídla a hodovat se bude i na gastronomickém festivalu s příznačným titulem Masopustní hody.
Vybrané restaurace budou od 21. ledna do 10. února 2013 servírovat speciální menu plné tradičních masopustních specialit v čele se zabijačkovými pochoutkami.
Masopustní hody z dílny Alakarte.cz letos proběhnou už podruhé. Loni hosté vybírali z pestré nabídky pokrmů, ve které nechyběly například jitrnice, jelita, klobásy, vepřová líčka a kolena, jehněčí kotlety nebo koblihy. Na podobné delikatesy se můžou těšit i tentokrát.
Už první ročník festivalu ukázal, že se šéfkuchaři do své nabídky nebojí zařadit ani jídla typu prdelačka, bůček nebo prejt. ?Přestože jsou tyto zabijačkové speciality u lidí oblíbené, v restauracích se s nimi moc nesetkáte. Postupně si ale nachází své místo i ve vysoké gastronomii a jsme rádi, že se do menu dostanou také díky našemu festivalu,? říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.
Do masopustního hodování se premiérově zapojí například pražský Green House Restaurant a Ambroisie Caffé Restaurant. Loňskou účast zopakuje pardubická Rybárna nebo vyhlášená restaurace Amade s Radkem Šubrtem v kuchyni. Ten má o masopustu jasno: ?Bez jitrničky, jelítka a dobré tlačenky si ho neumím představit,? přibližuje šéfkuchař známý z televizní kulinářské show MasterChef.
Všechny zúčastněné restaurace pro festival připravily speciální tříchodová menu za cenu 290 Kč. Jejich podobu a další informace zájemci najdou na oficiálním webu www.masopustnihody.cz. Právě tam si můžou rezervovat svůj stůl. Navštívenou restauraci pak mají možnost ohodnotit na Alakarte.cz.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena