Proč dělat věci složitě, když to jde jednoduše? Vezměte kousek alobalu.
Připalování krajů koláčů zabráníme jednoduše. Předpečené kraje zabalíme proužky alobalu a koláč v klidu dopečeme. Koláč se zaručeně nespálí a střed koláče se dopeče.
Chcete udělat blízkým radost, upéct neobvyklý dort a při tom nepotřebujete kupovat drahou formu? Jednoduše stačí trocha fantazie, pevnější alobal a nůžky. Dva proužky alobalu vložíme na sebe a pak tvarujeme podle své fantazie. Stromeček, hvězdičky, které se hodí na Vánoce a nebo srdce, které se hodí na Valentýna. Radost uděláme i sobě, protože alobal po upečení nemusíme umývat, ale jednoduše ho vyhodíme.
Pokud nemůžeme najít zdobící sáček a rychle potřebujete nazdobit dort, stačí sáhnout po alobalu. Smotáme kousek pevnějšího alobalu do kornoutku a můžeme zdobit. Po použití opět vyhodíme a při opětovném zdobení opět opakujeme podle popisu.
Při balení kyselých potravin do alobalu, dáváme pozor. Potraviny totiž při delším styku s alobalem urychlují proces oxidace hliníku a vyleptají do alobalu doslova díru. Může se změnit chuť hotového jídla a samozřejmě to představuje i zdravotní riziko.
Každé dítě i dospělí, kteří zrovna lížou zmrzlinu, bývají pokypaní a některé fleky při praní nezmizí. A nejenom oblečení je špinavé. Proto raději při dalším lízání zmrzliny zabalíme špičku kornoutu alobalem. Trik můžeme použít i konzumaci melounu.
Když nemáme po ruce drátěnku, můžeme si ji vyrobit kouskem zmuchlaného alobalu a hrnec jednoduše umýt.
Jedeme na výlet. Sebou jsme si připravili toast a máme ho zabalený v alobalu. Zabydleli jsme se v hotelu, ale kuchař už tam není. Utrácet za studené drobnosti, které leží v pokojovém mini baru je nám líto. Proto si toast prohřejeme žehličkou, která bývá součásti každého hotelového pokoje. Ušetříme a navíc si dáme do žaludku něco teplého.
Foto: Profimedia.cz
Autor:admin_terka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena