Alergeny, nepřátelé člověka

Alergeny, nepřátelé člověka

Věděli jste, že rajčata, papriky a také jahody vyvolávají alergické reakce v emoční oblasti? A že tvrdé sýry působí jako pohlcovače tekutin z těla? Spousta nových informací z oblasti zdraví.

15490×

Roční období a alergické reakce

Jarní únava je známkou první pylové alergie. V létě se zase objevuje alergie na sluníčko. Na podzim se zas mění počasí, a tak přijdou první infekce. Pak přijde chřipka předvánoční a po Vánocích se celý proces opakuje, počínaje jarní únavou. Takhle se to opakuje každým rokem. Spokojeně procházíme ročními obdobími s různými alergiemi. Také potraviny jsou předurčeny k tomu aby vyvolávali alergie. A pokud začne být organismus citlivý na určitý druh potravin tak nemoc už vypukla.

Alergie na rajská jablíčka, jahody a kiwi

Rajčata jsou příčinou nerovnováhy. První postiženou oblastí lidského těla je naše psychika, což pak může vést i k fyzickým problémům. Bolesti hlavy, zubů, končetin či k celkové nepohodě. Paprika, rajčata a jahody vyvolávají alergie v emoční oblasti. Psychologové v USA zjistili, že lidé, kteří konzumují mnoho rajčat, mají různé fyzické problémy. Tato zelenina by měla zmizet z našeho jídelníčku. Zároveň ovoce a zelenina, pokud jejich jádra či pecky jsou spojené s dužinou plodu, vyvolávají energetickou nerovnováhu. Měli bychom si uvědomit, že vyrovnaná strava nám pomůže klidněji zvládnout všední starosti.

Každý rok se opakují otravy jahodami, alergické záchvaty a poruchy krevního oběhu. Také konzumace většího množství kiwi může vést k alergickým reakcím. Jelikož je levné tak ho kupujeme hodně. Najdeme ho taky v ovocných salátech, konzervách a taky nápojích.

Mléčné výrobky - známé alergeny

Také mléko a mléčné výrobky jsou alergeny. Mléko tak jako i med může být i lék pokud jej užíváme přiměřeně. Ani si někdy neuvědomujeme kolik mléčných výrobku za den zkonzumujeme. Od ranního kakaa až po odpolední kávu s mlékem. Pak nějaký ten zákusek. Mléko je na každém kroku. Také časté konzumování jogurtu působí nerovnováhu ve střevním traktu. Právě zde se nachází vetší část imunitního systému. Zde si zakládáme na nejrůznější nemoci. Možná, že se mnou někteří nebudou souhlasit. Můžeme polemizovat co a jak se máme stravovat. A také už určitě víme, které jídlo nám dělá dobře, a které jídlo nám vyvolá ve střevě reakci. Také tvrdé sýry jsou pohlcovače tekutin z našeho těla. Jsou velmi slané, a jelikož většina lidí má v těle málo vody, sýr jim neprospívá. Tělo vysušuje a dodává mu příliš mnoho soli. Měkký sýr je o něco lepší.

Špatné stravování a oslabená imunita

Oslabení imunity dochází nesprávným způsobem života. Počínaje duševní nerovnováhou a konče špatným stravováním. Neumíme správně zacházet se svými city. Máme spíš sklony myslet negativně. To vše se pak odráží na našem zdraví. Pak přicházejí nemoci a my musíme šáhnout po lécích. Také zlozvyk, kteří někteří z nás používají je ten, že při jakékoliv menšímu nachlazení nebo jiné nemoci, saháme po antibiotikách. To vše a mnoho jiných nesprávných návyků v našem každodenním životě nepřispívá naší imunitě těla.

Alergiím můžeme předcházet

Snažme se proto, aby naše zdraví bylo chráněno aspoň našim zdravým stravováním a předcházejme veškerým škodlivým vlivům denního nasazení. Někdy to nejde, ale vězme, že zdraví nám nikdo nevrátí. A ani nezaplatí. Sáhněme si do svědomí, kdo z nás se někdy pozastavil nad tím jak vůbec žijeme a jak se vůbec stravujeme. Vím, v dnešní době to není lehké, ale něco se dá aspoň trochu změnit nebo upravit.

Foto: Profimedia

user-icon

autor Jovi

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena