Zelené šťávy mohou, hlavně díky své barvě, připadat leckomu podezřelé. Patří ale k těm nejzdravějším. Nejčastěji se v nich objevují různé typy salátů, skvěle se hodí i řapíkatý celer, kedlubna, nebo kapusta, kouzlit se s nimi dá ale ještě mnohem víc.
Zatímco jejich vitamínový přínos je nesporný, chuť může občas trochu pokulhávat. Možná vám tak bude chvíli trvat, než ji vyladíte k obrazu svému. Proto vám přinášíme 4 super recepty, kterými můžete začít.
Jednodruhové šťávy jsou klasika. Pomerančový, mandarinkový, mrkvový, hruškový, nebo jablečný fresh se neomrzí a ještě větší chuťový zážitek vám dokáží nabídnout mixy. Pomeranč s ananasem, jablko se zázvorem a řepou, nebo mrkev s celerem a chilli papričkou, fantazii se meze nekladou. Na takové odšťavňování vám postačí odstředivý odšťavňovač, který není drahý, pracuje rychle, efektivně a celkem snadno se čistí.
Pokud ale chcete, aby se to u vás v kuchyni zazelenalo, budete si muset pořídit šnekový odšťavňovač. Je sice pomalejší, dokáže ale z listové zeleniny dostat maximum. Zároveň si šťáva uchová mnohem více živin i vitamínů a déle vydrží.
...ale i super šťáva. Tady jsou konečně 4 slibované recepty, které vám ukáží nový rozměr odšťavňování. Postup je jasný. Všechny ingredience postupně nasázejte do odšťavňovače a je to.
Budete potřebovat:
Budete potřebovat:
Budete potřebovat:
Budete potřebovat:
Autor:admin_vareni