Postup je jednoduchý a hotové věnečky jsou velmi chutné.
Hodnocení
4.3
/ 5 (32x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce10 ks
Mléko500 ml
Hladká mouka 30 dkg
Tuk na pečení14 dkg
Krém
Rum1 lžíce
Mléko1000 ml
Cukr moučka20 dkg
Tuk na pečení nebo máslo20 dkg
Vanilkový pudinkový prášek4 balíčky
Na ozdobu
Cukr moučka
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nelepí na stěny hrnku. Nenecháme vystydnout a pak vmícháme vejce jedno po druhém.
Cukrářským sáčkem stříkáme na vymazaný plech věnečky a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení troubu neotvíráme.
Během pečení si připravíme krém. Z mléka a prášku svaříme pudink. Po vychladnutí přidáme máslo, které jsme vyšlehali s cukrem, přimícháme i rum.
Upečené žloutkové věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Nakonec posypeme cukrem a podáváme.
Dobrý den,
pudinkový krém dělám obecně tak, že nejdřív našlehám máslo / Heru s cukrem, postupně přidávám rum, kávu, nebo jiné tekuté příchuti, nebo kakao, které by mohlo dělat v hotovém krému už s pudinkem hrudky; dobře našlehám, až se vše spojí, a pak teprve přidávám po částech tuhý pudink, který jsem nechala vychladnout bez míchání. Nakonec lze přidat třeba do vanilkového kokos a máme kokosový, nebo strouhané ořechy či mandle.
Podstatné také je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu!!!
Pokud je něco výrazně studenější, srazí se to, pokud přidáme další máslo až po zamíchání pudinku, taky se to srazí. Pokud přidáme tekuté příchuti až nakonec, může se to srazit.
Přeji Vám, ať se daří a pěkný den,
Iva
Blanka2
Re: žloutkové věnečky
Srazí-li se Vám krém, stačí když si vezmete fén na vlasy a vháníte teplý vzduch do krému a stále šleháte. Krém se spojí, mám vyskoušeno.
Nyní dávám do vyšší nádoby /1lit. odměrka/ část cukru, část másla, část pudinku zchladlého a to ještě 1x opakuji a šlehám ručním šlehačem. Do cukru přidám malinko rumové tresti /1 klobouček/. Nyní se mi již žádný krém nesrazil.
anna
žloutkové věnečky
věnečky jsou opravdu dobré,krém nemám udělaný.Vždy jak dělám krém s pudinkem,tak se mi srazí,prosím o radu,kde dělám chybu.
Marta
Re: věnečky
těsto před vmícháním vajec necháme vystydnout, jinak se vejce srazí. A místo pudinku jako základ krému dělám krupicovou kaši, kterou nechám za občasného míchání zchladnout a pak ji vmíchám do másla utřeného s cukrem, ochutím lžicí rumu. Krém má pak lepší strukturu.
pajula276
věnečky
jsou skvělé. Rozkrajuji je ještě teplé,tolik to nedrobí. A jelikož jsme šlehačková rodina, na krém stříkám ještě šlehačku.