Cibuli oloupeme a nakrájíme. Připravíme si ostatní suroviny. Ze slezinek stáhneme tuk, ale nepřekrájíme je.
Slezinky i se stáhnutým tukem dáme na cibuli zpěněnou na oleji dusit. Okořeníme podle chuti například mletými paprikami, pepřem, kmínem, majoránkou, prolisovaným česnekem a solí. Když slezinky změknou, obereme zbytky tuku, omáčku zahustíme maizenou rozkvedlanou ve studené vodě, krátce provaříme a slezinky vyjmeme.
Omáčku rozmixujeme, vrátíme slezinky a dochutíme sojovou omáčkou, worchestrovou omáčkou a pokrájenou feferonkou.
Porce želvího masa na talířích zdobíme kroužky syrové cibule, případně sterilovanou zeleninou (Moravanka). Jako příloha je nejlepší rohlík.
Omáčka se dá velmi dobře zmrazovat, nehrudkovatí.