Semena korinandru a pepř umeleme v mlýnku na koření nebo utlučeme v hmoždíři. Přidáme nakrájené zelené čili papričky, galgán, koriandr, česnek, jarní cibulku a citronelu a zpracujeme je na hladkou pastu.
Pastu krátce osmahneme na rostlinném oleji, přidáme kokosovou smetanu a listy makurutu. Zvolna vaříme 10 minut, občas mícháme.
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme je do rendlíku s omáčkou, přilijeme hrnek vody a dusíme asi 20 minut, až je maso měkké. Podle chuti osolíme.
Ze stonků bazalky otrháme listy a přidáme je spolu s rybí omáčkou ke kari. Podáváme s dušenou rýží, ozdobené paprikou a snítkou bylinky.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena