Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelené fazolky, orestujeme, zalijeme částí smetany a vaříme do poloměka.
Potom do omáčky přidáme nakrájený párek, ve zbytku smetany rozmícháme mouku a přilejeme k fazolkám. Zelené fazolky na smetaně provaříme, osolíme a opepříme.
Zelené fazolky na smetaně podáváme s chlebem.
Vzala jsem si inspiraci a trošku jsem jídlo "vyzdravila" :) Na malinkato sluneč. oleji jsem osmahla zelenou cibulku a po té z misky přidala rozmíchanou celozrnnou mohu se sojovým mlékem (provamel), rozšlehala jsem metličkou, aby nevznikly hrudky, osolila, opepřila a vše co nezvládnu nějak dochutit spravuji adžikou, takže podle chuti; malinkato hnědého cukru a co jediné jsem nenahradila, byla kapka (víc kapek) octa. Vsypala jsem mražené zelené fazolky a už jen prohřála. Taky miluji knedlíky, ale protože se snaží shodit nějaké ty cm v pasu, zvolila jsem celozrnné těstoviny, na které jsem dala fazolkovou směs a posypala str. sýrem. I moje mamka, která se vybíravá na takováto zdravá jídla, si pochutnala. Přeji dobrou chuť :)
Petr Kl
Dal jsem více cibule = výsledná chuť je pak nasládlejší (kdo má rád). Místo párků (nebyly) balení šunky, docela dobrá náhrada. Použil jsem i špetku nějakého koření co bylo při ruce (např.grill). Dal jsem i 2 stroužky česneku po té první smetaně.
Nevím proč tady kritizují chleba - byla to s chlebem vynikající, udělal jsem ho v toustovači jako topinky.
Doporučuji , skvělý recept, rychlí, velmi chutný. Děkuji.
nada.sucha
Tento recept znám už od dětství, přesně tak jak je, s párkem a chlebem. Pokud seberete párek a okyselíte, je to už jiný recept :-). (který je samozřejmě taky dobrý a taky vaříme).
leno.sek
Toto jídlo vařím doma velmi ráda a často,s vejcem na tvrdo,párek také nedávám a chleba už vůbec.ale záleží na každém,podle chuti..:)
leno.sek
Toto jídlo vařím doma velmi ráda a často,s vejcem na tvrdo,párek také nedávám a chleba už vůbec.ale záleží na každém,podle chuti..:)