V první řadě si připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou. Tvarohový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Po vychladnutí tvarohový koláč můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!

Autor:Káka

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena