Recept na chutnou zeleninu při dlouhých zimních večerech.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Cibule1 kg
Rajče1 kg
Bílé fazole1 kg
Paprika různobarevná1 kg
Nálev
Cukr krystal20 dkg
Ocet 8%25 ml
Rostlinný olej2 dl
Deko1 ks
Postup přípravy
Fazole namočíme do vody a necháme je do druhého dne nabobtnat. Druhý den je uvaříme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli podusíme na oleji jen tak do poloměkka, aby zesklovatěla. Zeleninu smícháme s fazolemi.
Uvaříme si nálev a přecedíme jej do fazolového salátu a dáme do skleniček. Fazolový salát sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Udělala jsem to správně,díky za odpověď. Všem nám moc chutná,budu ho dělat častěji. Moc díky za recept.
60 Věra
Nálev na zavařovaný fazolový salát
Nálev- 1/4 litru octu, 1 deko, 20 dkg cukru krystalu to vše uvařit a přecedit do zeleniny s fazolí, přecedit,proto aby se tam nedostalo hořčicové semínko .
Hana
Mňamka
Nálev jsem udělala podle sebe a můžu jen říct,že je vynikající. Dávám pět.