Těstoviny (nejlépe flíčky) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Ihned po uvaření je promícháme se lžičkou oleje a flíčky vsypeme do velké mísy.
Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme, žampiony slijeme, stejně tak olivy. Zeleninu i žampiony rozkrájíme na menší kousky. Eidam také nakrájíme, případně nastrouháme nahrubo.
Flíčky v míse promícháme se všemi ostatními surovinami, opepříme a podle chuti osolíme. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, kterou můžeme ještě jemně dochutit vegetou. Vsypeme do vymazané zapékací misky.
Zeleninové flíčky s vejcem upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme na 175 °C 35 - 40 minut.
Zapékané zeleninové flíčky s vejcem jsou nejlepší ihned po upečení, doplníme je tatarskou nebo jinou omáčkou.