Chutí a vůní připomínají bramborák. Recept připravovaný v troubě.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Česnek3-5 stroužků
Vejce2 ks
Mléko50 ml
Cibule100 g
Slunečnicový olej3 lžíce
Koření na americké brambory2 lžičky
Brambory vařené ve slupce300 g
Podle chuti
Mletý pepř
Postup přípravy
Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a vymažeme s ní dno i boky. Přidáme přes kolečko protlačené brambory, posypeme 1 lžičkou koření a promícháme. Směs v misce prsty pouze urovnáme.
Dáme zapéct do trouby asi na 10 minut a poté zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, pepřem a lžičkou koření. Misku vložíme zpět do trouby a dopékáme při 160 °C asi 30 minut.
Zapečené brambory s česnekem z misky vyklopíme na talíř a rozkrájíme na 2 porce.
Brambory můžeme dochutit majoránkou nebo do vajec přidáme trochu strouhaného sýra. Podle chuti i česneku může být více. Zapékáno v misce o obsahu 3/4 litru.
Jsem ráda, že vám chutnalo. Nám to jako 2 porce stačilo.
LentilkaB
mňamka
Upekla jsem včera, všichni jsme si moc pochutnali. Přidala jsem sýr do vajíček a víc česneku a bylo to super, jen toho bylo málo :-)
Péťa
Ucházející
Postup není nijak složitý, ale aby to vyhovělo mým chuťovým buňkám, muselo by to cestou postkat nějaké maso :). Řekla bych, že zamíchat si do toho třeba kostičky uzenýho by nemuselo být vůbec špatné. Ale na to, že to je recept z "vyjedené lednice", vcelku chutné.