Recept na levný a zdravý hlavní chod. Opět pro ty, kteří v jídelníčku nepotřebují každý den maso.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce3 ks
Mléko nebo smetana2 dl
Sýr ementálského typu250 g
Půlený zelený hrách400 g
Na ozdobu
Zelená petrželka
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Připravíme si zelený půlený hrách, který stačí jen důkladně propláchnout a doměkka uvařit ve vodě. Je hotový asi za 30 minut. Pak hrách scedíme. Hrách trochu osolíme a polovinu vsypeme do máslem vymazaného pekáčku. Urovnáme.
Zasypeme polovinou nastrouhaného sýra, urovnáme druhou půlku hrachu a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem (trošku opět osolíme). Hrách se sýrem dáme do středně vyhřáté trouby a zapékáme 20 minut. Pak zasypeme zbytkem sýra a krátce dopečeme.
Zapečený hrách se sýrem necháme nejprve trochu vychladnout, pak rozdělíme na talíře a podáváme na oběd či večeři. Na talíři dozdobíme zelenou petrželkou.
dekuji za recept :-) je to dobre :) varila jsem ze zluteho hrachu, ani mi nejak nedoslo ze mel jinou barvu :D mela jsem po ruce doma jenom uzeny polostiepok, ktery muj mily ma rad, tak sem ho tam vrazila misto ementalu a voní to uzazse :)
ps. vim ze to je v kategorii pro vegetariany, ale i trochou anglicke slaniny to je uplnej luxus. (nevim jestli bych se potkala s uspechem kdybych delala bez masa :))
thynnekka
já jsem pekla se žlutým hrachem a taky to bylo moc dobré!! :)
cerny.miroslav
I mě už to napadlo, že by se to mohlo dělat tak i tak...:)
Míša
Re: Čočka nebo hrách ???
Omlouvám se, recept je samozřejmě ze zeleného půleného hrášku. Pomotalo se mi to s jiným receptem :-) Ale jak tak přemýšlím, i z čočky by to nemuselo být špatné...