Recept na veganské zapečené těstoviny s květákovou smetanou.
1 ks | květák (růžičky) |
3 ks | mrkev |
1 lžička | česnek sušený |
1 balíček | uzené tofu |
1 lžíce | olej |
500 ml | rostlinné mléko |
1 lžička | sušené lahůdkové droždí |
1 špetka | pepř a sůl |
0.5 lžičky | kurkuma v prášku |
1 lžička | černá himalájská sůl |
Květák omyjeme, rozdělíme na menší kousky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka a společně s květákem dáme do hrnce. Zalijeme sojovým mlékem, osolíme a vaříme zhruba 20 minut do změknutí. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké omáčky a následně dochutíme černou solí, špetkou pepře, špetkou kurkumy, lžičkou lahůdkového droždí a lžičkou sušeného česneku. Vše důkladně promícháme a zhruba 5 minut povaříme. Mezitím si tofu nakrájíme na menší kostičky a na oleji orestujeme dokřupava.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Z hotových těstovin slijeme vodu a smícháme je v hrnci s květákovou omáčkou a smaženým tofu. Takto připravené těstoviny přendáme na hlubší plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme do zezlátnutí povrchu zhruba 30 minut.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena