Zapečené špagety s kari kořením, oreganem a kuřecím masem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (30x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Omáčka
Česnek5 stroužků
Olej
Sůl
Vejce1 ks
Cibule1 ks
Kečup300 g
Oregano4 lžičky
Kuřecí prsa300 g
Hladká mouka 3 lžíce
Kari koření2 lžičky
Sójová omáčka1 a 1/2 lžíce
Chilli koření1/3 lžičky
Mletý černý pepř
Ostatní
Eidam400 g
Špagety1 balíček
Postup přípravy
Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na kostičky. Přidáme všechno koření, maso osolíme, opepříme a ochutíme sójovou omáčkou.
Přidáme solamyl, trochu oleje, vejce a vše necháme přes noc marinovat.
Druhý den očistíme a nasekáme najemno cibuli s česnekem. V pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli.
Přidáme maso, společně osmahneme a následně podlijeme asi 1 dl vody. Směs necháme zhruba 20 minut dusit.
Poté smícháme hladkou mouku s trochou vody a směs jí zahustíme. Přidáme kečup, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme česnek. Naše rodina má česnek ráda, tak dáváme více. Omáčky je dobré mít více, aby se špagety "koupaly".
Až je omáčka hotová, uvaříme špagety. Uvařené špagety dáváme do pekáče střídavě - dáme špagety, omáčku a sýr.
Zapečené špagety s kuřecím masem ihned podáváme. Špagety jsou lepší hned první den, než se do sebe nasáknou omáčku.