Recept na výborné a rychlé jídlo z jednoho pekáče.
Hodnocení
4.7
/ 5 (118x)
Chutnalo
10x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Brambory1 kg
Cibule2-3 ks
Sádlo
Mletý pepř
Smetana ke šlehání1 kelímek
Vepřová kotleta1 kg
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.
Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme cibuli. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.
Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.
Chybí na kolik stupňů a na jak dlouho péči v troubě. Pro začátečníky důležitý detail.
Jarka
Kotlety v bramborách
Chybí na kolik stupňů a na jak dlouho péči v troubě. Pro začátečníky důležitý detail.
sarsik12
rychlo
péct v zakrytém pekáčku nebo odkrytém
Eva
Komentář k receptu Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou
Tenhle recept je výborný a je to navíc rychlovka :) Na spodek pekáčku jsem vyrovnala brambory, pak cibuli, pak až maso a nakonec zase brambory, poté jsem vše zalila šlehačkou. Pekla jsem cca hoďku :)) Mňamka!
Jana
Na tento recept je zbytečné dávat jakýkoli tuk, stačí šlehačka, případne i zakysaná smetana. Na kotlety dávám grilovací koření a vypouštím cibuli, protože u jídla lépe vynikne jemná chuť. Na závěr je dobré posypat parmezánem.Brambory je zbytečné předvařit, protože kotlety se musí dělat déle a to jsou už brambory spolehlivé měkké. Vyzkoušela jsem kotlety na vrchu, ale to se příliš vysuší. Nejlépe je dát na dno brambory, pak maso /pustí šťávu do brambor a navrch opět brambory, opečou se do zlatava. Dobrou chuť,. Je to úžasná mňamka a rychle hotové.