Z wafflí a pudinku připravíme bleskurychle a snadno lahodný dezert. Zdobíme ovocem, které máme po ruce.
Hodnocení
4.5
/ 5 (10x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Mléko1 l
Cukr krupice4 lžíce
Vanilkový pudink2 balíčky
Waffle1 balíček
Na ozdobu
Šlehačka
Čerstvé nebo kompotované ovoce
Na potření
Pikantní džem
Postup přípravy
Waffle potřeme džemem a narovnáme vedle sebe na dno obdélníkového, nejlépe porcelánového nebo keramického pekáčku. Výborně chutná džem z černého rybízu, nebo meruňkový. Použít můžeme ale i džem jiné chuti.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (podle návodu na sáčku pudinku) a nalijeme ho stejnoměrně na potřené wafllle.
Pekáček necháme na studeném místě ztuhnout a vychladnout.
Vychladlý zákusek z wafflí nakrájíme a každý kousek před podáváním ozdobíme šlehačkou a čerstvým, nebo kompotovým ovocem.