Recept na delikátní zabijačkový guláš. Zabijačkový guláš je nejlepší o zabijačce z čerstvého masa, ale je i dobrý z kupovaného masa. Množství surovin je spíš orientační, o zabijačce také nevážíme.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletá sladká paprika
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce3-4 ks
Cibule3-4 ks
Vepřová játra30 dkg
Vepřové maso1 kg
Ledvinky2 ks
Mozeček30-40 dkg
Srdce1 ks
Postup přípravy
Do pekáče postupně dáváme na malé kostky nakrájené vepřové maso (plecko, bůček), játra, spařené a očištěné ledvinky a srdce.
Osolíme, opepříme, posypeme na jemno nakrájenou cibulí, trochu podlijeme a za občasného promíchávání pečeme doměkka.
Odblaněný mozeček jemně nasekáme, promícháme s vejci, dobře rozmícháme s gulášem a dopečeme. Někde používají do tohoto guláše i mletou papriku.
Zabijačkový guláš ze Středních Čech podáváme s chlebem.