Ze všeho nejdřív oloupeme a prolisujeme česnek. Petrželku nebo pažitku nasekáme.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, necháme vychladnout, vmícháme vejce, prolisovaný česnek, vegetu a nasekanou petrželku nebo pažitku. Vše řádně promícháme.
Z hmoty lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zaváříme je do polévky.
Dneska jsem je zkoušela, protože jsem chtěla udělat taky něco jiného a jsou opravdu výborné. Nedávala jsem vegetu, ale sůl a pepř, a pažitku a zavařila jsem je do zeleninové polévky. Bála jsem se, zda nebudou tvrdé, ale jsou výborné. Je to další receptík, který budu pravidelně používat.
Tomáš
Komentář k receptu Výborné knedlíčky do polévky
Zkusím. Myslím, že to bude dobré. Jen bych místo vegety nastrouhal trochu muškátového oříšku a přidal špetku v dlaních rozemnuté majoránky.