Ředkvičky i směs hub (bez koření) nakrájíme nadrobno a promícháme. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme se solí. Chleba namočíme do mléka.
Do mletého masa vmícháme sůl, mletý pepř a bazalku. Chleba vymačkáme, rozdrobíme a vmícháme do masa. Směs naneseme na alobal lehce potřený olejem a prsty utvoříme obdélník asi 35 x 25 cm. Na maso rozetřeme česnek a necháme 5 minut "vsáknout" do masa.
Plátky moravského uzeného rozprostřeme na maso a nožem rozetřeme směs hub a ředkviček. Pomocí alobalu roládu svineme a okraje dobře přimáčkneme. Roládu dobře v alobalu uzavřeme a vložíme do pekáčku jemně vymazaného olejem.
Roládu z mletého masa podlijeme vodou a pečeme v alobalu 40 minut na 200 °C. Pak alobal na povrchu otevřeme a ještě 10 minut dopečeme.
Jako přílohu doporučuji vařené brambory a čerstvou zeleninu.