Tato směs se skládá ze dvou druhů masa. Vepřový bok vykostíme, zbavíme šlach a chrupavek, umeleme a odložíme. Umeleme libové maso a přidáme v mléce namočenou žemli, velmi poctivě promícháme a ještě jednou umeleme. Dobré je na jemnější šajbě.
Do směsi přidáme koření - mletý bílý pepř, muškátový oříšek (opatrně, je velice aromatický), nastrouhanou citronovou kůru z menšího citronu, mléko, bílé víno a osolíme. Dobře promícháme a přidáme mletý bůček a opět dobře promícháme. Můžeme použít ruční šlehač, ale jen se zahnutými háky. Maso je pak perfektně promíchané.
Potom směs naplníme do střívek na vinnou klobásu. Dají se koupit v řeznických potřebách. Pak zatočíme vinnou klobásu do šneků a šup na pánev. Můžeme je opékat jen tak ve střívku, nebo obalíme v mouce, případně v trojobalu.
Vinnou klobásu po domácku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.