Recept na velmi dobrou polévku, ve které nechybí maso, vnitřnosti, uzený bůček a ani zelenina. Určitě vyzkoušejte!
Hodnocení
4.3
/ 5 (3x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Rajče1 ks
Pórek2 ks
Květák1/2 ks
Uzený bůček70 g
Vepřová játra70 g
Kořenová zelenina200 g
Vepřové srdce100 g
Hovězí veverka200 g
Hovězí na polévku120 g
Podle potřeby
Hovězí vývar
Postup přípravy
Hovězí maso (ze svíčkové - veverka), vepřové srdce, játra a uzený bůček zalijeme uzeným vývarem a uvaříme doměkka.
Vývar přidáváme podle potřeby.
Po uvaření přecedíme hustým cedníkem.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. P
órek nakrájíme nadrobno, květák rozdělíme na růžičky.
Vše zalijeme trochou vývaru a zeleninu uvaříme doměkka.
Podle chuti dosolíme.
Při podávání české polévky Veverky se vkládá do vývaru na plátky či kostky nakrájené maso, srdce a uvařená zelenina. Rajče nakrájíme na kolečka a dáváme na polévku na talířích. Veverku ihned podáváme horkou, skvěle chutná a zasytí.